Mobilní domy, to je komfortní bydlení s nízkými provozními náklady

Mobilní domy prodej Top mobilní domy a výroba – možná ještě pamatujete dobu, kdy se k nám začaly dovážet bazarové mobilní objekty, které připomínaly upravené autobusy. Uvnitř byly skutečně útulné, dobře vybavené nábytkem, ale šlo o tenkou skořepinu s jednoduchými okenními skly, zcela nezateplenou, takže poměrně problematickou jak v létě, tak i v zimě. Takové domy jsou ideální pouze pro občasný nocleh v kempech, tedy pro čistě sezonní záležitost, ale nikoli pro trvalé bydlení. Při vyšších teplotách v létě je dostatečně neodvětráte, uvnitř se lidově řečeno „upečete“, v zimě se tu zas neohřejete a protopíte zbytečně desítky tisíc korun.

křeslo v bytě

Pro celoroční bydlení jsou určené dřevostavby se zatepleným jádrem, zatepluje se jak podlaha a stěny, tak i strop, na přání klienta se pak řeší vytápění dřevem v krbu či krbových kamnech, elektrokotlem, přímotopy, takže máte na výběr, zda upřednostnit vlastní pohodlí, anebo ušetřit a topit dřevem.

Vytápění dřevem

U vytápění dřevem se ještě chvíli zastavme. Je to totiž moderní trend nejen v mobilních dřevostavbách, ale i u dalších typů objektů rekreačních, i k trvalému pobytu.

luxusní terasa

Jak ušetřit – dřevo je stále, a pravděpodobně bude i v budoucnu, nejlevnější topná surovina. Je dobře dostupné a mnoho lidí si vypomáhá i samosběrem, případně dohodou s majitelem lesa na svépomocném odstranění polomů, suchých stromů atd. Dá se jednoduše svézt z lesa na vozíku za autem, nařezat motorovou pilou a naštípat elektrickým štípačem. A přiznejme si, že největší náklady v domácnosti padnou vždy na topení. Dřevo navíc krásně voní a je to něco úplně jiného, než přikládat do kamen uhlí.

Schází nám fyzický pohyb – práce se dřevem a na čerstvém vzduchu dodává energii, i když ji vydáváme pohybem. Uvolní se do krve endorfiny a hlavně se při ukládání a zpracování materiálu zapojí většina svalstva. Takový pohyb prospěje každému, kdo není invalidní, nebo těžce nemocný.

3 roky ago