8 extra trvanlivých potravin

Rýže

Rýže je dlouhodobě trvanlivá. Jediná výjimka je hnědá dlouhá rýže. Ta není kandidátem na nekonečné skladování kvůli zvýšenému obsahu tuku. Ale basmati rýže, divoká rýže, jasmínová rýže atd. se nezkazí, pokud jsou uloženy v suchém a vzduchotěsném prostoru (např. ve skleněné nádobě).
 vysypaná rýže

Kukuřičný škrob

Kukuřičný škrob se používá k zahuštění jakéhokoliv druhu tekutin. Jakmile jste zachránili jen trochu své omáčky, nevyhazujte zbytek tohoto svého pomocníka. Když ho pevně uzavřete, kukuřičný škrob, který nepodléhá zkáze, se nikdy neztratí.

Med

Možná krystalizuje, ale čistý med se nikdy sám od sebe nezkazí! Vždy těsně uzavřete, skladujte na chladném a suchém místě a neumožňujte vniknutí cizích těles. Především chraňte před cizí tekutinou, protože med je pak kyselý. Pokud by krystalizoval, dejte ho včas do trouby, když je ještě teplá, poté, co jste něco upekli. Po dvou až třech ošetřeních by měl být opět tekutý a hladký.
kostky cukru

Cukr

Cukr nepodléhá zkáze, protože bakterie nemohou přežít na čistém cukru. Ale rád se změní v tvrdou hroudu, když vstřebá vlhkost. Takže ho dávejte do kompletně vzduchotěsné nádoby, pak vydrží dlouho.

Kořalka

To není opravdu žádné překvapení, ne? Ze všech zde uvedených potravin je kořalka pravděpodobně nejznámějším trvanlivým jídlem na světě. Kde termín "jídlo" je širokou definicí pro nechvalně slavnou ohnivou vodu. Ale víte, že po otevření trvá několik desetiletí, dokud vůně úplně nevyprchá?

Ocet z bílého vína:

Ocet, přesněji destilovaný bílý vinný ocet, je téměř nezničitelný. Všestranná přísada pro omáčky, marinády a obvazy je na skladování nekomplikovaná. Jednoduše ji ukryjte na chladném, tmavém místě a dokonce i roky později bude vynikajícím zdrojem kvasu.

Javorový sirup

Javorový sirup je nejen neuvěřitelně chutný, ale také dlouhodobě trvanlivý v mrazáku. Dokonce i v chladničce je skladovatelnost po otevření enormně prodloužená, zmrazená pak až téměř nekonečná.
drcení soli

Sůl

Sůl se nikdy nezkazí a neztratí svůj účinek. Pouze před mokrem byste sůl měli chránit těsným utěsněním, protože ztvrdlé solné bloky způsobují problémy s dávkováním. Dnešní stolní sůl však často obsahuje uvolňovací prostředky, které by měly zcela spolehlivě zabránit vzniknutí takových kusů.

1 rokem ago